5.si düzenlenecek Olan Boynuinceli Şöleni Proğramı

Boynuinceli Aşağı Salan Yaylası.Şölen Yapılacak Yaylamız. Boynuinceli Aşağı Salan Yaylası.Şölen Yapılacak Yaylamız. Veli AVCI

5.Sİ DÜZENLENECEK OLAN BOYNUİNCELİ YÖRÜKLERİ ŞÖLENİ PROĞRAM AYRINTILARI

Haberimizin Canlı Videosu için Tıklatınız ....

     Bu gün (22.07.2019) Arpaçbahşiş kasabamızda Boynuinceli Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanımız Sayın Ömer Ata İle görüştüm.Daha önce telefon ile görüşmüş idik ,bu sefer kendileri ile bizzat görüşüp,yaylada yapılacak olan ve geleneksel hale getirdiğimiz 5.Boynuinceli Yörükleri Şöleni ile ilgili detaylı bilgi alıp,birde canlı yayın yaptım.Şölende neleri düşündüklerini ,neler yapılacak olanları istişare ettik.Ayrıca bende Silifke Yörük Kültür ve Dayanışma derneği başkanı olan Sayın Abdul Kerim Parlatan Başkanımızı arayıp,başkanımız ile bizzat görüştürdüm ve ne gibi destekleri olabileceği hakkında fikir istişaresi yaptılar.Daha sonra sosyal  medya üzerinden tanışmış olduğum Anamaslı Mehmet olarak nam yapmış ve Youtubede de kanalı olup,yörük kültürü ile ilgili videolar çekip paylaşan,aynı zamanda da Yörükler Tanışıyor isimli Grup sayfası sahibi olan ve 72 bin (şuan için) yörüğü bir araya toplayan ağabeyimi arayıp,yine başkanımız ile tanıştırıp,o gün hakkında istişarelerde bulunduk.

     Başkanımız ile şimdiye dek olan tüm Şenlik,şölen,sosyal aktiviteler hakkında detaylı konuştuk.Çoğu konuda ortak konuda fikir birliğine vardık.Nihayetinde hepimizin amacı birdi.Başkanımız Yapacak olduğumuz Şölen hakkında detaylı bilgiler verdi ve daha şölene dek çok şeyin değişebileceğini,eklenebileceğini ,bunun genelde destek ile olacağını söyledi.Dernek Başkanımız Sayın Ömer Ata O gün Şölenimizde yapmayı düşündükleri planları anlattı,sizler ile paylaşıyorum.

  1. Şölen Tarihi ve Yeri : Şölen 18 Ağustos 2019 Pazar Günü Mersin ili Silifke İlçesine Bağlı Öz Boynuinceli Köyü Aşağı Salan Yaylamızda Olacak ve saat 09:00-10:00 arasında başlayacaktır.
  2. Şölende Cüzzi bir miktar karşılığında Yemek verilecek: Şölen günü gelen misafirler için Boynuinceli Yörükleri Kaynaşma ve Dayanışma Derneği tüm masrafları kendinin karşılayacağı bir yemek hazırlayacak.Yemeği yine Boynuinceli ismini yukarılara taşımaya çalışan Boynuinceli Spor Kulübüne devredecek.Boynuinceli Spor kulüp  yönetimi de kendi oluşturacağı çalışma grubu ile hazırlık yapıp ,kişi başı 5 TL ye Ekmek arası kavurma,Salata ve ayran verecek.Buradan sağlanan gelirde yine Boynuinceli Spor kulübüne hibe edilecek.Bu çok güzel bir uygulama şahsen ben çok olumlu buldum.
  3. Her Oymak -Oba  (Boynuinceli Aşiretinde 9 Oymak Var) kendilerine özgü çadır kuracak:Bu çadırlarda Tüm Masraflarını yine Boynuinceli Yörükleri Kaynaşma ve Dayanışma Derneğinin karşılayacağı sıkma börekler atılacak,bunlarda yine 1-2 TL karşılığında misafirlere verilecek.Çoğu yerde bir tane sıkmanın 5-7 liraya verildiği bir yerde tanesinin 1-2 liraya verilmesi çok uygun hemde destek olunmuş olunacak.
  4. Yerel sanatçılar getirilecek:Yerel sanatçılar getirilecek.Bu bağlamda sağlanan maddi desteğe uygun yerel sanatçılar şenliğimize getirilmeye çalışılacak.Bu işler maddiyatla döndüğü için,desteğe göre sanatçı getirilmeye çalışılacak.
  5. Ulusal bir sanatçılar getirilmeye çalışılacak : Bu bağlamda Dernek başkanımızın şimdilik kafasında olan Ender Balkır ve Grup Abdal var.İleriye dönük değişebilir .Yine bunlar sağlanacak desteğe bağlı.
  6. Silifke Folklor Ekibi getirilecek: Yine bu bağlamda Kişisel girişimler ile Silifke Folklor ekibi şölenimize getirilmeye çalışılacak.
  7. TRT Haber ajansımız getirilip,haber yaptırılacak.
  8. Yollar Düzenlenecek : Bu bağlamda Mümkün olduğunca Silifke Belediye Başkan Vekilimizin de desteği ile Oğrudan Aşağı Salan, Şahpaz Kuyusu ve Belveren Yolları düzenlenecek.Burada başkanımızı oldukça sıkıştırdım ve peşini bırakmam dedim,Şahpaz kuyusu yayla yolumuz çok kötü,bu vesile ile inşallah yapılır ve bizlerde emeği geçen herkese minnettar kalırız.Yapılan he hizmet hepimizindir.Bununla ilgili Belediye başkan Vekilimizden 4 Araba,1 Grayder,1 yükleyici sözü almış Sayın Başkanımız.

Bu vesile ile Dernek Başkanımız Tüm Yörükleri 5.sini Düzenleyecek olduğumuz Boynuinceli Yörükleri Şölenine davet ediyor.

Tabi yapılacak olanlar daha çok ve bir çoğu değişip/ekleme yapılabilir,bu şimdilik Sayın dernek başkanımızın Yönetim ile ve değerli büyüğümüz Savcımız ile,Muhtarımız ile görüşüp üzerinde kaba taslak konuştukları şeyler.Bu arada her zaman bizlere,Boynuincelilerimize destek olan,bir çok hemşehrimize yardımcı olan,benimde çok sevim değer verdiğim değerli büyüğümüz Abimiz ,sayın Savcımıza buradan desteklerinden ötürü Şahsım adına teşekkür ederim.Her zaman bir büyük olarak yanımızda,arkamızda olmasını arzu eder,bazı konularda bizlere ,Boynuincelilere kırılmamasını,yanlış anlamamasını rica ederim.

İnşAllah çok güzel bir Şölen olur ve hep beraber bu şölen vesilesi ile o güzel yaylalarımıza çıkma fırsatımız olur ,bir çok hemşehrilerimiz ile görüşme,kaynaşma ,hoş sohbet etme fırsatımız olur.Boynuinceli Grup sayfamızda da yazdığım gibi bu işler destek ile olur.Bu işler gönül işi.Lütfen herkes gönlünden koptuğunca bu işin ucundan tutsun.Bu tür güzel organizasyonlarda hiç kimsenin en ufak çıkarı yok,aksine cebinden çıkan imkan ,zaman,yorgunluk var.Dolayısı ile herkesin bu tür güzel organizasyonlara destek oması büyük önem taşımaktadır.Eleştirmek çok kolay,destek olmak ise çoğuna göre zordur.Yapıcı eleştiri olabileceği gibi,kırıcı ,bozucu eleştiri yapmak,etrafta fite fesatlık yapıp,insanların arasını bozmak/bozmaya çalışmak ayrı bir karakter meselesidir.O yüzden hep beraber birlik olup,bu konlara destek olalım.bu gün canlı yayın ve bir kaç telefon görüşmemden sonra mesaj atan,araya değerli hemşehrilerimiz oldu.Bu güzel insanlar ellerinden geldiğince destek olmak istediklerini söylediler ve bu beni çok memnun etti.Durumu başkanımız ile de paylaştım.İnşAllah bu güzel insanların sayısı artar ve hep beraber daha güzel işlere imza atarız.

 

Şölen İçin Maddi Konularda Destek Olmak isteyenler için Aşağıda Dernek Başkanımızın Telefonunu veriyorum.

0 532 793 6293 Ömer ATA

Boynuinceli Yörükleri Kaynaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı

Yazar: Veli AVCI

Benzer Öğeler (etikete göre)

Sponsor Alanı

Son Yorumlar

  • Sait Orkun söyledi Daha fazla
    Boynu inceliler Kırşehirin Mucur... 4 weeks ago.
  • Deniz kaan söyledi Daha fazla
    GEZER yazdı:
    Slm bn de  nigde  ciftlik  kazası ...
    Pazartesi, 31 Ekim 2022
  • GEZER söyledi Daha fazla
    Slm bn de  nigde  ciftlik  kazası ... Salı, 15 Mart 2022
  • Kerem söyledi Daha fazla
    Soyisim Tekin Cuma, 28 Ocak 2022
  • Kerem söyledi Daha fazla
    Merhaba ben Erzincan Refahiye nüfus... Perşembe, 27 Ocak 2022

Yazar Girişi

İletişim

İstatistik

İSTATİSTİKLER

Dost Siteler