KORONA YASAĞI BİTTİ İLK CUMA NAMAZINI KILDIK - BOYNUİNCELİ
Bu sayfayı yazdır

KORONA YASAĞI BİTTİ İLK CUMA NAMAZINI KILDIK

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir toplu ibadete kapalı olan camiler bu gün  cuma namazı ile birlikte yeniden ibadete açıldı.

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle bir süredir toplu ibadetlere kapalı olan camiler 29 mayıs 2020 Cuma günü cuma namazı ile birlikte yeniden ibadete açıldı.Namaz cemaatle birlikte sosyal mesafe kurallarına uyularak cami avlusunda ve belirlenen alanlarda kılındı.

Cemaatle kılınacak Cuma namazı öncesi tüm tedbirler alındı.Bir gün öncesinden cami avluları ve cuma namazını kılmak için belirlenen diğer alanlar belediye ekipleri tarafından yıkanarak dezenfekte edildi.Cami girişlerinde polis zabıta görevlileri denetimdeydi.Camilerde  tedbir için tesbih rahle gibi ortak malzeme kullanımına izin verilmedi.Herkes namaz abdestini evinde alarak camiye geldi. Ayrıca kendi bireysel tesbihlerini ve namazlıklarını kendileri evlerinden getirdi.Camiye 65 yaş üstü vatandaşlarımız alınmadı.Cami girişlerinde polis zabıta ekipleri maske ve dezenfektan dağıttı.Saf tutulucak alanlar sosyal mesafe kurallarına göre önceden belirlendi.Cami imamı hutbede İstanbul'un fethinin yıl dönümü hakkında bilgi verdi.Salgın hastalık sebebiyle bir süredir kapalı olan camilerimizin kapılarıda rahmetle bu gün aziz milletimize ve değerli cemaatimize açıldı. Fethiğin çoşkusu ile camilerimize kavuşmanın sevincini bir arada yaşıyoruz dedi.Cami imamı ayrıca namaz sonrası cemaate sosyal mesafe kurallarına göre camiyi terk etmeleri gerektiğini  belirtti. Bütün bu şartlar altında bu gün ilk defa cuma namazı kılındı

 

Yazan:Kerim YÖRÜKOĞLU  Boynuincelihaber.com yönetimi

Son Ekledikleri: Kerim Yörükoğlu

Benzer Öğeler (etikete göre)