Bu sayfayı yazdır

Kırşehirli Hemşehrimizin Ziyareti

Kırşehirli Boynuinceli Öğretmenimizin Ziyareti Kırşehirli Boynuinceli Öğretmenimizin Ziyareti Veli AVCI

KIRŞEHİRLİ bOYNUİNCELİ ÖĞRETMENİMİZİN ZİYARETİ

Nevşehir iline bağlı Hacıbektaş ilçesinin Killik köyünde doğdu. Babası Memiş, annesi Perdane Hanımdır. Köyünde açılan ilkokulun ilk mezunlarından oldu. Nar kasabasında ortaokulu bitirdi. Nevşehir lisesinde okurken oradan ayrılıp Nevşehir Kız İlk Öğretmen Okuluna geçti. Daha sonra Nevşehir Kız İlk Öğretmen okulundan Kırşehir Erkek İlk Öğretmen Okuluna sürgün edildi ve aynı okuldan mezun oldu.Sonra, ‘reşit olmadığı’ gerekçe gösterilerek görev verilmedi. Yaş tashihi yaptırarak Avanos ilçesinin Ayhanlar köyünde ilk göreve başladı. Aynı köyde askerliğini ‘er öğretmen’ olarak yaptı. Kozaklı ilçesindeki görevinden ayrılıp Gazi Üniversitesinin Edebiyat bölümünde yüksek öğrenime başladı.Emekli Sandığında memuriyet görevine başladıktan sonra Eğitim Fakültesindeki lisans öğrenimini yarıda bıraktı.

Burak SERDENGEÇTİ adıyla 1982 yılı Eylülünde ilk hikâyesi Türk Edebiyatı Dergisinde yayımlandı. Gazete ve dergilerde yazdı. Anadolu Üniversitesinde lisans öğrenimini tamamladı. 1992 yılında tekrar eğitim ordusuna katılarak Sincan Endüstri ve Teknik Lisesinde göreve başladı. 2001 yılında Türk Dünyası, Genç Şairler Fuzûlî Şiir Yarışmasında birincilik ödülü aldı.
Yenimahalle İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğünün Kültür Komisyonunda görev yaptı.Asıl adı Şakir ÇETİN olan yazar, kıyıya vuran insanların yarına ertelenmiş mutluluklarını ve hüzünlerini dile getirirken halen Milli Eğitim Bakanlığının Talim Terbiye Kurulunda görev yapmaktadır.

Romanları:

1. Hasret İklimi. (1996 Ocak yayını.)

2. Gurbet Sürgünü. (2000 Türdav yayını.)

3. Vuslat Köprüsü. (2002 Türdav yayını.)

4. Dağlar Duman Olmadan Gel. (2004 Berikan yayını.)

5. Yüzüncü Bahar Düşü. (2004 Berikan Yayını.)

6. Kudüs Yüzlü Leyla. (2004 Vuslat Köprüsü romanının ikinci baskısı Berikan yayını.)

7. Yaralı Kuşlar. (2004 Hasret İklimi romanının ikinci baskı Berikan yayını.)

8. Gurbet Sürgünü. (2004 ikinci baskı Berikan yayını.)

9. Bir Aşk Masalı. (2005 Ötüken yayını.)

10.Öğretmenim Sen Gidersen (2008 Meneviş Yayını.)

Hikâye:

1. Bal Şerbeti. (2005 Meneviş yayını )

2. Uçurtmam Nerede (2008 Meneviş yayını )

3. Küçük Saka (2011 Milli Eğitim Bakanlığı Yayını)

 

Kırşehirli Boynuinceli Öğretmenimiz Şakir hocamızla daha önceleri haber sitemiz üzerinden tanışıp,telefonla kaç kez görüşmüş idik.Daha sonra yaklaşık 2 yıl önce Akkum'a ziyarete gelmiş fakat benim şehir dışında olmam sebebi ile görüşememiştik.Bu yıl içerisinde (2012) Şakir öğretmenimiz tayinini Arpaçbahşiş kasabasına almış.Daha sonra bir hafta sonu Akkum'a ziyaretimize geldi.Haber sitemiz üzerinden bir çok Kırşehirli hemşehrimiz ile görüşmüştüm.Ama yıllar sonra ilk kez bir Kırşehirli hemşehrimiz ziyaretimize geldi.Şakir öğretmenimizle epey bir hasret giderdik ve inanın hiç yabancılık çekmedik.Sebebi aynı kandan olmamızdı.Boynuincelilerle ilgili her türlü bilgi istişaresinde bulunduk.Kendisi aynı zamanda yazar olan öğretmenimiz aynı zam anda yeni yazacağı romanın konusunu bir Boynuinceli köyünde/beldesinde olmasını istediğinden dolayı Hüseyinler köyünüde görmek istedi.

O sırada Boynuinceli Haber sitemizin Mali İşler Müdür Mehmet Yülek'i aradığımda bize yakın olduğunu öğrendim  ve onlarda Akkum'a geldiler.Öğretmenimizle tanıştırdım.Daha sonra Şakir öğretmenimiz ve hemşehrimiz Kızım İrem'e kendi yazdığı hikaye kitaplarından hediye etti.Sonra öğretmenimizle Hüseyinler köyüne gittik.

Hüseyinler Köyündeki kahvehanedeki hemşerilerimizle tanışıp,köy hakkında bilgi aldık.Ayrıca öğretmenimiz yazacağı romanın Bir boynuinceli köyünde geçmesini düşündüğünü anlattı.Kısa sürede oradaki Boynuincelilerimiz ille de kaynaştı öğretmenimiz ve hemşehrimiz.Hüseyinler Köyü hakkında geniş bilgi aldık.Daha sonra saat epey geç olunca da öğretmenimizle yeniden görüşme ümidiyle vedalaşıp,yolcu ettik.

Son Ekledikleri: Veli Avcı

Benzer Öğeler (etikete göre)