Bu sayfayı yazdır

Kerim Yörükoğlu Kimdir?

Koyunlar kuzulama döneminde Koyunlar kuzulama döneminde Foto : Kerem Yörükoğlu

KERİM YÖRÜKOĞLU KİMDİR?

MERSİN ilinin SİLİFKE ilçesinin BOYNUİNCELİ Köyünde 1985 yılında doğdum. Babama Güdük Mustafa anneme de Kuş Hürü derler. Babamın babasının yani dedemin  (adı Hasan) boyu kısa olduğu için ona güdük Hasan derlermiş bu lakap silsile yoluyla babama geçmiş.Anneme kuş Hürü demelerinin sebebide annemin babasına kuş Kerim derlermiş bana  annemin babasının adını vermişler.7 kardeşiz ben baştan 5. sırada sondan 3. sıradayım. annem çiftçi babam ev hanımı bildiğiniz yörük işte .

Yıllarca yayla seyil konar göçer yaşadık ben ilkolul 1. sınıfı Ovacık Mahallesi Hançerli ilkokulunda okudum.Evimiz delideniz mevkisindeydi. Okul evimizden yaklaşık 7-8 km uzaktaydı yürüyerek gidip geliyorduk.Şimdiki taşımalı sistem nerede.yazın okula gidip gelmek çok sorun olmuyordu ama kışın çok soğuk ve yağmurlu olduğu için burnumuzdan sümük eksik olmazdı.Okulda öğle yemeği için annem sabahleyin erken kalkar bazlama atar bize çökelekli sıkma yapardı. Okulda öğlenleyin sıkmayla bide su bulabilirsek okulun kuyusundan bizden mutlusu yoktu.

2. sınıfı kızılıisalı ilkokulunda yani Aladamda bitiridim yine sistem aynıydı Evimiz Şahapa'daydı. okula yaklaşık 4-5 km idi yine zorluklarla gidip gelirdik okula bazen traktörler denk gelirdi onlara binerdik çok sevinirdik bi araç denk geldiğinde.

3,4,5,6,7,8 sınıfları Narlıkuyu ilköğretim okulunda okudum liseyi Silifke Lisesinde bitirdim. Liseden sonra 2004 yılında kimya öğretmenliğini kazandım. Bir yıl Erzurum Atatürk üniversitesinde okuduktan sonra yatay keçişle Konya Selçuk üniversitesine geçtim 2,3,4 ve 5. sınıfları Selçuk üniversitesinde tamamladım. Erzurumdan Konyaya geçme sebebim Erzurumun çok soğuk ve uzak olmasıydı. Normalde otobüsle 18 saat sürüyordu kışın 22-23 saati buluyordu. Konya'ya ulaşım daha kolaydı Erzuruma göre. Otobüsle 5 saatte evde oluyordum. 2009 yılında üniversiteyi bitirdim. 2009 ayının mayıs ayında kardeşim adem traktör kazasında vefat etti bu beni çok etkiledi. KPSS sınavına iki ay vardı. Psikolojik ve ruhsal açıdan kendimi iyi hissetmiyordum. Yeterince KPSS ye çalışamadım. 80 puan aldım atanamadım kimya öğretmenliğinin o dönem ataması yok denecek kadar azdı. 

 Öğretmen olarak atanamadığım için işsiz kalıp davar gütmektense dedim polisliğe başvurayım. Burada çobanlık mesleğini kötülemiyorum asla. Ayrıca keçi koyun gütmeyi çok severim. Ama ben 19 yıldır emek vermiştim devlet kurumuna atanmalıydım.

Amasya'nın Merzifon içesinde Polis Merkez Eğitim Müdürlüğünde 6 ay eğitim aldıktan sonra  2010 yılının Ağustos ayında  İstanbul da polis memuru olarak göreve başladım. 4 yıl istanbulda çalıştım. çok farklı olayalar gördüm ve yaşadım. iki polis arkadaşım şehit oldu. Sürekli göreve gidiyorduk büyük şehir olduğu için görev eksik olmuyordu. Özellikle maç görevleri seçim görevleri zamanında çok sıkı çalışıyorduk.

2014 yılında Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine atandım. Burası İstanbul'a göre daha rahattı görevler az oluyordu. Ama ben ne kadar rahat olsada kafaya koymuştum tekrar KPSS'ye çalışıp öğretmenliğe atanmak istiyordum. 2015 yılında ders çalışmaya başladım. 2016 yılında KPSS den çok yüksek puan alarak Gaziantep 'in Nizip ilçesine kimya öğretmeni olarak atandım. Yüce rabbime şükürler olsun. Polislikte düzenli bir hayatım olmamıştı bazen gece bazen gündüz göreve gidiyordum  çalışma saatleri çok düzensizdi. Öğretmenliğe başlayınca artık düzenli bir hayatım oldu işe saat kaçta gidip kaçta geleceğimi biliyordum artık aileme zaman ayırabilecektim allaha binlerce kez şükürler olsun.

Şu an halen  Gaziantep'in Nizip ilçesinde Kimya öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Evli ve bir çocuk babasıyım.